Vi må bruke tiden her og nå

05.09.05

Skriv ut

Da kaoset rundt den katastrofale tsunamibølgen 2. juledag i fjor var på det verste, utspilte det seg et annet drama i kulissene. Mens politidirektør Ingelin Killengreens svarte på vanskelige spørsmål fra pressen, var ektemannen, John Killengreen, akutt syk av kreft.

Observante tv-seere så at politidirektøren gikk til og fra, hele tiden med en mobiltelefon i hånden.

– Jeg hadde alltid den telefonen ved min side, og svarte når det ringte, uansett hva som skjedde rundt meg, forteller hun.

Godt utgangspunkt
Vi er vant til å se Ingelin Killengreen med tilknappet uniform, stram slipsknute, fire stjerner på jakkeslaget, korrekt opptreden og et blikk som etterlater liten tvil. Det er gått mange måneder siden de dramatiske juledagene og det enorme presset hun måtte takle både offentlig og privat. Den stramme uniformen er fortsatt på plass, og politidirektøren etterlater fortsatt liten tvil om at hun styrer norsk politi med fast hånd. Men både blikket og holdningen har et litt mykere drag

– Sykdom i familien gir utfordringer. Når man får en krise, eller bokstavelig talt en dobbel krise slik vi fikk julen i fjor, tror jeg at jeg hadde et bedre utgangspunkt enn mange andre i samme situasjon. Dette klarer vi, sa jeg til meg selv. For meg var det egentlig bare ett alternativ: Å konsentrere seg om å klare det. Samtidig var det godt å kunne gå på jobb. Jeg har stort ansvar, og nok også stor ansvarsfølelse. Det var en offentlig krisesituasjon også i Norge i forbindelse med flomkatastrofen i Asia, og jeg måtte ta det ansvaret jeg har som norsk politis øverste leder. Men det var tøft å måtte håndtere så store offentlige og private utfordringer, nærmest på samme tid. Men på en forunderlig måte gjorde det meg utrolig skjerpet, i begge sammenhenger.

‹ Tilbake