Avslappende ferietips for ledere

05.09.05

Skriv ut

Det kan være en vanskelig å få slappet av. En undersøkelse viser at så mange som én av seks ikke er uthvilte når jobben begynner igjen etter ferien. Her er rådene for en avslappende ferie.

Det ene er at man må gjøre noe helt annet enn det man gjør i jobben. Man må stimulere andre sider av seg selv. Gjerne de sidene som man ikke får stimulert i hverdagen, og da først og fremst det som interesserer dem. Men det er også viktig å finne andre områder som man kanskje ikke i dag har noe forhold til for å finne ut om dette er spennende og interessant. Da tar man i bruk sider av seg som stimulerer de følelsene som er ustimulert i hverdagen. Det andre er å sette ned tempoet, og leve langsommere, sier Ringom.

Pleie familien
Han sier det viktig for en travel leder å tilbringe mye tid med familie og venner.

– Er man av den oppfatning av at venner ikke er viktig, er man i faresonen. Jeg coachet en leder som oppdaget at han ikke ville ha noen å invitere på 50-årsdagen hvis han ikke la om livet sitt. For mange ledere kan det være riktig å pleie familien generelt. Og det kan også være lurt å pleie partnerforholdet spesielt, sier Ringom.

For å pleie parforholdet mener han at man gjerne kan parkere ungene en av ferieukene, og ta med seg partneren på en utflukt, gjerne overraskende.

– Gjør litt av gangen
Ringom sier at ferien for noen blir veldig stressende.

– Hvis man har lagt opp et altfor ambisiøst program med mange aktiviteter, og skal besøke folk i inn- og utland, kan det for mange bli en ferie å komme tilbake på jobben igjen. Man må gjøre litt av gangen. Man rekker ikke alt samtidig. Ferie skal være å slappe helt av og koble helt ut, sier Ringom.

Uansett hva man gjør skal man være til stede slik at tankene er der kroppen er, sier Ringom. Tankene skal være opptatt av det kroppen gjør.

– Leker du med barna, skal du være opptatt med det barna sier og gjør, snakker du med partneren, skal du være i det tema dere snakker om og ikke la tankene vandre helt andre steder.
– Når du ferierer, bør tankene dine være alle andre steder enn på jobben, sier lederutvikleren.

– Oppdra omgivelsene
Er du avhengig av å forholde deg til e-post og telefoner fra jobben i ferien, mener Ringom at det er det tegn på at du bør se på lederrollen din og måten du utvikler medarbeiderne på.

– Jeg er leder selv, og vet at det er vanskelig ikke å ta en telefon eller e-post.

Men det handler om å oppdra omgivelsene og medarbeidere til å håndtere arbeidsoppgavene selv, og kun i unntakstilfelle kontakte lederen, sier Ringom.

– Det skal være mulig for en leder å ta en tre–fire ukers ferie i sammenheng uten å være i kontakt med bedriften, sier Ringom.

Dette er et utdrag av artikkelen. Abonnenter kan lese hele i Ukeavisen Ledelse nr 25, 2005.

‹ Tilbake