Tren kreativt!

05.09.05

Skriv ut

Ledere som trener regelmessig, melder at det vanskeligste er å få gjort det til en vane.

«Ledere som trener regelmessig forteller at de både må anstrenge seg og være kreative for å prioritere treningen», sier Sharon McDowell-Larsen i Center for Creative Leadership. Hun har undersøkt hvilke strategier ledere bruker for å holde seg i form til tross for svært travle hverdager.
De viktigste strategiene viste seg å være:

Å trene lite, men ofte
Kortere, men mer hyppige treningsinnsats er effektivt og ikke så vanskelig å tilpasse en travel, og stadig skiftende timeplan. Ofte viser det seg at den mest vellykkede rutinen er den som er mest tidseffektiv.

Å bevege seg i løpet av arbeidsdagen
Gå omkring mens du snakker i telefonen, sett fra deg bilen lenger unna og å ta trappene i stedet for heisen, strekk deg godt ut i mellom møtene. Alle disse er gode tips for å motvirke det sedate kontorlivet.

Å holde oversikt
Lag et enkelt system der du logfører treningene. Dermed er det lettere å sette seg mål og holde seg motivert – og man lurer ikke seg selv.

Å ha med seg treningsbagen i bilen
Flere og flere ledere har funnet at hoteller og lignende som har treningsstudioer – og samtidig ligger ved veien når de kjører hjem, har gjort det enklere å gjøre treningen til en fast vane.

Å være fleksibel
For noen ledere er det umulig å trene på samme tid hver dag eller hver uke, men de klarer å få det til når de innstiller seg på å være fleksible. Tenk trening når du får en åpning i kalenderen, og instruer sekretæren til å plotte det inn for deg, om du har mulighet for det.

Å tenke kombinasjon
Du trenger ikke bare tenke at du skal trene, du kan faktisk også tenke mens du trener. Mange legger strategier mens de beveger seg, eller benytter anledningen for litt kulturelt input i form av å lytte til lydbøker, musikk og lignende. Det er også mulig å kombinere trening med samvær med kone og barn. Ved å være kreativ rundt dette kan man samtidig unngå å dårlig samvittighet for at treningen blir en ekstra tilleggsfaktor som holder en borte fra familien.

Å motivere seg
Tenk på treningsrutinene i ukedagene som din mulighet for å ha form og overskudd til hyggelige helgeaktiviteter.

‹ Tilbake